Boerenkiel

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Boerenkiel Oeteldonk

Ben je op zoek naar een klassieke, traditionele blauwe boerenkiel voor tijdens carnaval? Bij PW Hoofs vind je de enige echte, stevige boerenkielen en boerenjassen van hoogstaande kwaliteit. In Oeteldonk zie je veel mensen rondlopen in de welbekende blauwe kiel in de vorm van een soort overall, maar bij ons kun je ook terecht voor de boerenkiel in de vorm van een jas. Super comfortabel en ideaal om te combineren met een rood-wit-gele sjaal. Onze winkel is een officieel Oeteldonks verkooppunt en daarom vind je in onze boerenkielen en boerenjassen het kikkerlabel. Hieraan kun je herkennen dat je een écht Oeteldonks kledingstuk in handen hebt.

Waarom een boerenkiel of boerenjas?

Sinds de 19e eeuw verandert 's-Hertogenbosch ieder jaar in Oeteldonk, een dorp waar iedere Oeteldonker een boer of 'durske' is. Zodra je de durpsgrenzen van ons Oeteldonk overgaat, voel je je direct weer thuis. Iedereen is goed gestemd, gunt elkaar het beste en misschien wel het belangrijkste: iedereen is gelijk. In Oeteldonk wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende rangen en standen. In het durp is iedereen gewoon even boer voor een paar dagen.

Boer Knillis

Hét symbool voor de Oeteldonkers is Knillis, volgens de verhalen de stichter van Oeteldonk. Hij is altijd gehuld in de welbekende blauwe boerenkiel, een bruine corduroybroek en om zijn nek hangen een rode boerenzakdoek en witte wanten. En natuurlijk ontbreken ook de rood-wit-gele das en de zwarte boerenpet niet bij zijn outfit.

boerenkiel Carnaval

De blauwe boerenkiel voor Carnaval

Traditioneel wordt de kiel dus al sinds 1882 gedragen door alle Oeteldonkers, het jaar dat de eerste keer Oeteldonk plaatsvond. Sinds dat jaar staat de boerenkiel centraal tijdens het Bossche carnaval. En tijdens die dagen is iedereen dus gelijk. Maar we zouden geen échte Oeteldonkers zijn als we onszelf niet tóch een beetje zouden willen onderscheiden. Veel Oeteldonkers streven ernaar de mooist versierde kiel te hebben. Deze wordt vaak versierd met kikkers, emblemen en andere versieringen in de kleuren van de Oeteldonkse vlag: de kleuren rood-wit-geel.

Bossche kiel pimpen

Net zoals het gebruikelijk is om een Oeteldonk jas te pimpen, bestaan er ook mogelijkheden om je boerenkiel te personaliseren. Zo vind je bij PW Hoofs diverse populaire producten als kikkerknuffels, Oeteldonk emblemen en strassapplicaties om je boerenjas of boerenkiel mee te pimpen. Ieder jaar verkopen ook wij weer de jaaremblemen van de Oeteldonkse club. Met dit embleem kun je met jouw boerenkiel of boerenjas laten zien waar je carnaval hebt gevierd. Ook de speciale 11e van de 11e emblemen vind je bij ons. Je Oeteldonkse trots kun je laten zien door je boerenkiel zo mooi en creatief mogelijk te pimpen. Vele Oeteldonkers dragen al jaren met carnaval dezelfde boerenkiel. Hierop verzamelen zij allerlei emblemen die ze over de jaren heen hebben verzameld. Op die manier heb je voor jezelf ook een mooi aandenken waar en wanneer je carnaval gevierd hebt.

Oeteldonk kiel kopen bij Hoofs

PW Hoofs verkoopt boerenkielen en boerenjassen voor jong en oud. Onze Oeteldonk boerenkielen vind je al vanaf maat 0! Zelfs de allerkleinsten kunnen carnaval vieren in een blauwe kiel of boerenjas van PW Hoofs. In ons assortiment hebben we ook een kiel voor een vrouw of man. Naast de traditionele blauwe boerenkiel hebben we ook een grijze gestreepte variant met een antieke uitstraling. Ben je op zoek naar een wat modernere uitvoering? Kijk dan eens naar een van onze Oeteldonk jasjes. Bij Hoofs hebben wij niet alleen de aller gezelligste boerenkiel, hier kun je ook terecht voor de mooiste Oeteldonk jurkjes, de gekste Oeteldonk truien en shirts, de sfeervolste Oeteldonk panty en maillots en alle benodigde overige Oeteldonk accessoires. Weet je niet zeker welke maat kiel of boerenjas je nodig hebt? De Oeteldonkse boerenkielen en boerenjassen vallen groot uit, dus waarschijnlijk zal een maat kleiner dan je normaal hebt al prima passen.

Boerenkiel Carnaval eerst even testen?

Laat je adviseren in onze carnavalswinkel door een van onze medewerkers. We helpen je graag!

Heb je in het bovenstaande overzicht niet gevonden wat je zocht? Of wil je snel een overzicht krijgen van geschikte items om jouw boerenkiel mee compleet te maken? Bekijk dan onderstaande populaire Carnaval- en Oeteldonk categorieën, of navigeer via het menu naar de categorie van jouw voorkeur:

Carnavalskleding

Oeteldonk kleding

- Carnavalskleding dames

- Oeteldonk sjaal

- Carnavalskleding heren

- Oeteldonk emblemen

- Carnavalskleding kinderen

- Jaarembleem 2024

- Carnavalsjassen

- Oeteldonk jasje

- Bontjassen Carnaval

- Oeteldonk kikkers

- Bontmutsen Carnaval

- Alle Oeteldonk artikelen

- Over carnavalswinkel Hoofs

 

 

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: Gesloten