Oeteldonk

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-64 van 811

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Oeteldonk

Oorsprong van Oeteldonk

De stad ’s-Hertogenbosch wordt met carnaval omgedoopt tot Oeteldonk. Den Bosch ziet zichzelf op dat moment als een dorp. Een gezellig en knus dorp: ’t durp Oeteldonk. Over de afkomst van de naam Oeteldonk is nog altijd discussie.

Oeteldonkse moeras

Te beginnen bij ‘Donk’, een naam voor een ‘hoge droge plek in het moeras’, wat overeenkomt met de locatie van Den Bosch.

De Oetel van Oeteldonk

De verwarring zit vooral bij ‘Oetel’. Want is het nou afkomstig van 'Van den Oetelaar', een veelvoorkomende naam in Den Dungen? Of is het een kikvorsch, een veelvoorkomend dier in de moerassen rondom de stad? We neigen naar het laatste, want de blauwe boerenkiel en jeskes zitten vol met emblemen met daarop, jawel, kikkers. 

Oeteldonk artikelen online

Bij Hoofs vind je een ruim aanbod Oeteldonk artikelen; van het Oeteldonkse jasje tot aan bijbehorende accessoires en attributen als een Oeteldonk sjaal en de Oeteldonkse kikker. Bestel je deze items liever vanuit huis? Geen probleem! In onze online carnavalswinkel vind je hetzelfde assortiment aan Oeteldonk kleding als in de winkel. Koop online eenvoudig jouw Oeteldonk outfit en Oeteldonkse feestartikelen en krijg je bestelling snel thuisbezorgd. Maar je bent ook van harte welkom in onze carnavalswinkel in Den Bosch. Daar kunnen wij jou adviseren over de leukste Oeteldonk kleding, Oeteldonk emblemen of andere populaire producten en kun je goed voorbereid gaan carnavallen.

De Oeteldonkse carnavalsvierder koopt bij Hoofs

Hoofs is partner van de Oeteldonkse Club. Zodra je bij ons je Oeteldonk artikelen koopt, dan weet je dus zeker dat je ook daadwerkelijk een steentje bijdraagt aan Carnaval in Den Bosch. Koop je bij ons een Oeteldonk sjaal, het Oeteldonk embleem van 2023, of andere Oeteldonkse accessoires, dan herken je aan het label dat dit een originele is.

• Levertijd feest: 1-2 werkdagen, stoffen & fournituren: 2-5 werkdagen

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 9:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 17:00