Oeteldonk

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-64 van 867

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Oeteldonk

Oorsprong van Oeteldonk

De stad ’s-Hertogenbosch wordt met carnaval omgedoopt tot Oeteldonk. Den Bosch ziet zichzelf op dat moment als een dorp. Een gezellig en knus dorp: ’t durp Oeteldonk. Over de afkomst van de naam Oeteldonk is nog altijd discussie.

Oeteldonkse moeras

Te beginnen bij ‘Donk’, een naam voor een ‘hoge droge plek in het moeras’, wat overeenkomt met de locatie van Den Bosch.

De Oetel van Oeteldonk

De verwarring zit vooral bij ‘Oetel’. Want is het nou afkomstig van 'Van den Oetelaar', een veelvoorkomende naam in Den Dungen? Of is het een kikvorsch, een veelvoorkomend dier in de moerassen rondom de stad? We neigen naar het laatste, want de blauwe boerenkiel en jeskes zitten vol met emblemen met daarop, jawel, kikkers. 

Oeteldonk artikelen online

Bij Hoofs vind je een ruim aanbod Oeteldonk artikelen; van het Oeteldonkse jasje tot aan bijbehorende accessoires en attributen als een Oeteldonk sjaal en de Oeteldonkse kikker. Bestel je deze items liever vanuit huis? Geen probleem! In onze online carnavalswinkel vind je hetzelfde assortiment aan Oeteldonk kleding als in de winkel. Koop online eenvoudig jouw Oeteldonk outfit en Oeteldonkse feestartikelen en krijg je bestelling snel thuisbezorgd. Maar je bent ook van harte welkom in onze carnavalswinkel in Den Bosch. Daar kunnen wij jou adviseren over de leukste Oeteldonk kleding, Oeteldonk emblemen of andere populaire producten en kun je goed voorbereid gaan carnavallen.

De Oeteldonkse carnavalsvierder koopt bij Hoofs

Hoofs is partner van de Oeteldonkse Club. Zodra je bij ons je Oeteldonk artikelen koopt, dan weet je dus zeker dat je ook daadwerkelijk een steentje bijdraagt aan carnaval in Den Bosch. Koop je bij ons een Oeteldonk sjaal, het Oeteldonk embleem van 2024, of andere Oeteldonkse accessoires, dan herken je aan het label dat dit een originele is.

Oeteldonk tijdens carnaval

Er gaat niets boven de unieke sfeer van Oeteldonk tijdens carnaval. Deze traditie, diep geworteld in het hart van de Bosschenaren, maakt 's-Hertogenbosch tot de plek waar carnaval meer is dan een feest. Zodra de stad zich transformeert in Oeteldonk, bruist het van leven en kleur, waarbij iedereen, van jong tot oud, samenkomt om de alledaagse zorgen even te vergeten en deel te nemen aan een feest van saamhorigheid.

Oeteldonkse kleding bij Hoofs

In onze webshop komt de geest van Oeteldonk tot leven met een collectie die elk aspect van dit prachtige feest omvat. Zoek je een traditionele Oeteldonk sjaal of ben je op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van Oeteldonkse mode? We hebben het allemaal. Met onze artikelen straal je niet alleen tijdens carnaval, maar laat je het hele jaar door zien dat je trots bent op jouw Oeteldonkse roots.

De echte Oeteldonk ervaring

Of je nu een geboren en getogen Bosschenaar bent of gewoon iemand die de Oeteldonkse carnaval wil ervaren, wij van Hoofs staan klaar om je te kleden in de echte Oeteldonkse geest. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om volledig op te gaan in het feestgedruis. Van de must-have Oeteldonk emblemen tot de volledige outfit die van jou de blikvanger maakt op elke carnavalsviering.

Onthoud dat als je winkelt bij Hoofs, je niet alleen kiest voor kwaliteit en authenticiteit, maar je draagt ook bij aan het behoud van de Oeteldonkse traditie. Elk product met het officiële Oeteldonk label is een belofte van steun aan het lokale feest dat ons allemaal samenbrengt. Laat je hart dus sneller kloppen voor Oeteldonk, trek je boerenkiel aan, zet je rood-wit-gele muts op en vier het feest waar 's-Hertogenbosch beroemd om is. Oeteldonk, waar elk hart vol vreugde klopt!

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 17:00 (stoffen en fournituren gesloten)