Erekoorden

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Oeteldonk vol tradities

Hoewel we het Oeteldonkse carnaval natuurlijk beleven onder onze Hoogheid Prins Amadeiro, kennen we in Oeteldonk geen rangen en standen. Toch kennen we een duidelijk protocol in ons durp waarbij onder meer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd onze burgervaojer is en samen met zijn assessor Kees Minkels ten tonele verschijnt. En Boer Knillis die elk jaar weer op z'n sokkel verschijnt op de mèrt, waarbij natuurlijk één keer in de vier jaar Hendrien naast zijn zijde staat. Maar het mooie van ons protocol is: in Oeteldonk is iedereen gelijk.

Maar tóch kiezen we er voor om onze pèkskes op te fleuren met bijvoorbeeld epauletten of erekoorden op de schouder. Willen we ons dan toch onderscheiden? Waarom wordt er überhaupt zo'n erekoord gedragen?

Van vroeger uit kennen we de erekoorden natuurlijk als waardeonderscheidingsteken. Deze werden veel gedragen door de luchtmacht, defensie en de marine, groepen die allemaal veel te werk gaan volgens traditie. En daar zit de overeenkomst met ons Oeteldonk! Want in het hedendaagse Oeteldonk is het erekoord ook niet meer weg te denken. Het enige verschil: bij ons dient het tegenwoordig puur ter decoratie en zit er geen achterliggende gedachte meer achter. Best logisch eigenlijk, want in Oeteldonk is iedereen gelijk.

De koorden koop je bij ons in verschillende kleuren. Zo hebben we een gouden koord met gouden medaille, maar ook een speciaal rood wit geel Oeteldonk erekoord met een kikker op de medaille. Mocht je buiten Oeteldonk carnaval vieren, dan kun je natuurlijk ook gaan voor het rood witte erekoord met een Brabantmedaille eraan.

Kenmerken van erekoorden

•    Je draagt het erekoord om je schouder

•    Een mooie aanvulling op je jasje met emblemen

•    Perfect om je outfit exclusief te maken

• Snelle levering  -  De levertijd van feestartikelen is 1-2 werkdagen,

  stoffen en fournituren heb je met 3-5 werkdagen in huis

• De grootste & goedkoopste  -  3000m2 winkelplezier

• Gratis verzending  -  Vanaf €70,-  

• 3 Fysieke winkels  -  Feestkleding, stoffen en fournituren


Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: 12:30 - 17:00 (stoffen en fournituren gesloten)