1. Sint en pieten pakken bij Hoofs

  sint en pieten pak

  Het mooiste (kinder)feest van het jaar komt er weer aan: Sinterklaas! Hoewel sinds begin september de pepernoten alweer in de winkel liggen, is wat ons betreft de echte kick-off van het sinterklaasfeest toch de landelijke intocht. Dit jaar vindt de intocht plaats op 16 november in Apeldoorn. Bijzonder dit jaar is dat de Sint en zijn pieten met de stoomtrein komen, want Apeldoorn heeft geen haven waar de pakjesboot kan aanmeren. Het station van Apeldoorn zal daarom het decor zijn tijdens de feestelijke intocht waarbij roetveegpieten pepernoten zullen uitdelen, Sinterklaas de looproute op zijn paard Americo zal afleggen en hopelijk veel lieve kinderen in pietenpakken die de Sint en pieten een warm ontvangst zullen geven. De intocht wordt ook dit jaar weer uitgezonden op TV, als onderdeel van het Sinterklaasjournaal. Dit dagelijkse journaal met updates over de avonturen van Sinterklaas en de pieten is ook een traditie binnen het sinterklaasfeest om naar uit te kijken. Het journaal wordt al vanaf 11 november uitgezonden.

  Lees meer »
 2. Halloween kostuum inspiratie

  halloween pak kopen

  Een voordeel van de naderende herfst is dat er weer een hele toffe feestdag aankomt: Halloween! In dit blog vertellen we je meer over deze feestdag die de laatste jaren ook in Nederland steeds populairder wordt en voorzien we je van inspiratie voor Halloween kostuums. Zo ben je goed voorbereid om van Halloween 2019 een geweldig feestje te gaan maken.

  Lees meer »
 3. Dit zeg je met jouw dirndl-strik!

  Betekenis achter de dirndl strik

  Vraag je je weleens af waarom sommige vrouwen hun dirndl aan hun linkerzijde strikken en andere aan hun rechterzijde? Dat heeft allemaal te maken met een Duitse traditie. Aan de manier waarop een vrouw haar dirndl-schort strikt kun je zien of zij bezet of vrijgezel is. Weten wat jij zegt met jouw dirndl? Lees dan verder!

  Lees meer »
 4. Beach party met Hawaii kleding en versieringen

  hawaii beach party kleding

  Vier de zomer met een geweldige Hawaii beach party! Zodra de zomer begint krijgen we spontaan zin om lekker samen met vrienden te barbecueën en te genieten van een verfrissend zomers drankje. Om ultiem te genieten van de eerste zonnestralen organiseer je jouw eigen beach party. Benieuwd wat er echt niet mag ontbreken op jouw zomerfeest? 

  Lees meer »
 5. Tiroler Oktoberfest, wat moet ik aan

  oktoberfest tiroler kleding

  Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. Het feest wordt georganiseerd in Munchen en wordt jaarlijks bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen mensen. Oorspronkelijk is het feest ontstaan door het huwelijk van Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren.

  Lees meer »
 6. Foute party ideeën

  Foute party ideeën

  Heb jij binnenkort een foute party? Dan moet je natuurlijk wel de juiste outfit hebben. Een groot voordeel van een foute party is dat je zo gek verkleed kan gaan als dat je zelf wilt. Je moet wel goed kijken naar het thema van de foute party waar je heen gaat. In dit blog geven wij jou ideeën over jou foute party outfit.

  Lees meer »
 7. Dresscode: De Toppers 2019

  toppers-dresscode

  Het is alweer bijna zo ver, De Toppers 2019, en dit jaar beloofd het nog geweldiger te worden omdat Gerard Joling, René Froger, Jeroen van der Boom en Jan Smit de hele arena om gaan toveren tot een ouderwetse knalfuif. Heb je een ticket weten te bemachtigen maar weet je niet wat je aan moet? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dit blog gaat jou de beste inspiratie geven om wat jij aan moet op 31 mei of 1 juni.

  Lees meer »
 8. Halloween outfit idee

  happy halloween

  Heb jij ideeën nodig voor je Halloween outfit? Geen probleem! In dit artikel geven je een aantal suggesties voor een gruwel en griezel kostuum wat perfect bij dit themafeest past. Lees snel verder om te kijken hoe jij iedereen de stuipen op het lijf kunt jagen. 

  Lees meer »
 9. Strass applicaties op je jas zetten? Zo doe je dat!

  Heb je een strass applicatie gekocht maar weet je niet hoe je 'm moet bevestigen? Geen nood! PW Hoofs legt het je uit, lees snel verder.

  Lees meer »
 10. Oeteldonkse jas zelf pimpen? Zo doe je dat!

  Gepimpte Oeteldonk jas Hoofs

  Een echte carnavaller wil natuurlijk een unieke Oeteldonkse jas hebben. Met onze linten, epauletten, emblemen en nog veel meer versieringen kun je de mooiste creatie maken. Maar hoe dat je dat nou, een jas pimpen? Wij leggen het je uit! En lukt het dan toch niet zelf of heb je geen zin om het zelf te doen? PW Hoofs heeft de beste coupeuses in dienst die graag jouw Oeteldonkse jas voor je pimpen. Maak daarvoor een afspraak in de winkel.

  Lees meer »
Pagina