1. Carnavalskleding 2024 – Tips & inspiratie voor deze Carnaval

  Carnavalskleding 2024 – Tips & inspiratie voor deze Carnaval

  Carnavalskleding 2024 tips 

  Weet jij al wat je aan gaat doen tijdens Carnaval 2024? De leukste feestweek van het jaar komt nu echt in zicht. Even alle zorgen aan de kant en 5 dagen lang tot diep in de nacht feesten met je beste vrienden en vriendinnen, en dat allemaal in je een fraai kostuum. Klinkt helemaal top natuurlijk, alleen voor veel mensen blijft het uitzoeken van een leuke unieke outfit een uitdaging. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en iedereen is op zoek naar de leukste, grappigste en meest unieke outfit. Probeer dan maar eens te zorgen dat je opvalt. Team Hoofs helpt jou maar al te graag bij het uitzoeken van de leukste carnavalsoutfit. In dit blog delen we dan ook leuke tips en ideeën voor carnavalskleding 2024.

  Carnavalskleding 2024 als groep uitzoeken

  Natuurlijk is het eerst belangrijk om te weten met wie je C

  Lees meer »
 2. Halloween inspiratie

  halloween pak kopen

  Een voordeel van de naderende herfst is dat er weer een hele toffe feestdag aankomt: Halloween! In dit blog vertellen we je meer over deze feestdag die de laatste jaren ook in Nederland steeds populairder wordt en voorzien we je van inspiratie voor Halloween kostuums. Zo ben je goed voorbereid om van Halloween 2023 een geweldig feestje te gaan maken.

  Lees meer »
 3. Oktoberfest 2023 Nederland

  tips oktoberfest nederland 2023
  Lees meer »
 4. Riem of bretels bij tiroler broek?

  Riem of bretels bij tiroler broek?

  Das ist toll! Het Oktoberfest komt er weer aan (in september / oktober 2023 vinden de meeste feestje plaats) en dat betekent: lederhosen kopen! Omdat de outfit voor het Oktoberfest vaak wordt verward met een simpele Tirol outfit, leggen wij je graag uit hoe het wél moet.

  Wat zijn lederhosen?

  Gut, het eerste wat je moet doen om in de gepaste kleding op jouw Oktoberfest te komen, is natuurlijk een tioler broek, oftwel lederhosen, aanschaffen. Maar wat zijn lederhosen eigenlijk precies? Zoals het woord zelf al zegt, is een lederhose een leren broek. Deze is traditiegetrouw halflang of kort en meestal bruin of zwart. Op de lederhosen zitten borduursels, emblemen of insignes die laten zien uit welke regio je van origine komt. Tot slot maakt een effen witte Tiroler

  Lees meer »
 5. Tiroler Oktoberfest, wat moet ik aan

  oktoberfest tiroler kleding

  Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. Het feest wordt georganiseerd in Munchen en wordt jaarlijks bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen mensen. Oorspronkelijk is het feest ontstaan door het huwelijk van Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren.

  Lees meer »
 6. Dit zeg je met jouw dirndl-strik!

  Dit zeg je met jouw dirndl-strik!

  Vraag je je weleens af waarom sommige vrouwen hun dirndl aan hun linkerzijde strikken en andere aan hun rechterzijde? Dat heeft allemaal te maken met een Duitse traditie. Aan de manier waarop een vrouw haar dirndl-schort strikt kun je zien of zij bezet of vrijgezel is. Weten wat jij zegt met jouw dirndl? Lees dan verder!

  Lees meer »
 7. Koningsdag outfit voor festival nodig? Inspiratie en tips!

  Koningsdag outfit voor festival nodig? Inspiratie en tips!

  Lees meer »
 8. Oeteldonk jasje pimpen doe je zo!

  Gepimpte Oeteldonk jas Hoofs

  Een echte carnavaller wil natuurlijk een unieke Oeteldonkse jas hebben. Met onze linten, epauletten, emblemen en nog veel meer versieringen kun je de mooiste creatie maken. Maar hoe dat je dat nou, een jas pimpen? Wij leggen het je uit! En lukt het dan toch niet zelf of heb je geen zin om het zelf te doen? PW Hoofs heeft de beste coupeuses in dienst die graag jouw Oeteldonkse jas voor je pimpen. Maak daarvoor een afspraak in de winkel.

  Lees meer »
 9. Hoe mondkapje maken?

  Hoe mondkapje maken?

  Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. Deze regel is door de regering gemaakt doordat het in het OV bijna onmogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Door het dragen van een mondkapje wordt de kans van verspreiding van het coronavirus verkleint en dat is het uiteindelijke doel. Wij willen je in dit blog een beschrijving geven hoe jij zelf thuis een mondkapje kunt maken. 

  Wil je graag zelf een mondkapje maken of mondkapje kopen? Bekijk dan ons aanbod. 

  Hoe eigen niet-medische mondkapje maken? 

  De onderstaande stappen om het maken van het mondkapje zijn opgesteld door de Rijksoverheid: 

  1. Was het textiel op 60 graden;
  2. Knip twee stukken textiel uit van 20 bij 27 cm en neem twee ban
  Lees meer »
 10. Wat is Pasen en wanneer wordt het gevierd?

  Wat is Pasen en wanneer wordt het gevierd?

  Pasen is een christelijk feest dat plaatst vindt in de lente, daarnaast is het paasfeest ook nog eens internationaal en wordt het dan ook over de hele wereld gevierd. In Nederland sluiten scholen de deuren voor 2 weken voor de welbekende paasvakantie. Toch is een groot gedeelte in Nederland niet gelovig maar wordt het paasfeest wel groots gevierd met alle bijbehorende tradities. Zo gaan hele families erop uit om verkleed als paashaas eieren te verstoppen en te zoeken en wordt er ruim ontbeten met een paasontbijt en worden er vele versieringen gemaakt. Waar komt Pasen vandaan wat hebben de paashaas en paaseieren er eigenlijk mee te maken? Dat lees je allemaal in dit blog.

  Het paasfeest is het belangrijkste christelijke feest omdat dit de dag is waaruit Jezus is opgestaan uit de dood. De dag voor Pasen staat bekend als Goede Vrijdag. Dit is de dag waarop Jezus overleed doordat hij werd gekruisigd door de Romeinen, dit

  Lees meer »
Pagina