1. Riem of bretels bij lederhosen?

  Biergarten Oktoberfest 2021

  Das ist toll! Het Oktoberfest 2021 komt er weer aan en dat betekent: lederhosen kopen! Omdat de outfit voor het Oktoberfest vaak wordt verward met een simpele Tirol outfit, leggen wij je graag uit hoe het wél moet.

  Wat zijn lederhosen?

  Gut, het eerste wat je moet doen om in de gepaste kleding op jouw Oktoberfest te komen, is natuurlijk lederhosen aanschaffen. Maar wat zijn lederhosen eigenlijk precies? Zoals het woord zelf al zegt, is een lederhose een leren broek. Deze is traditiegetrouw halflang of kort en meestal bruin of zwart. Op de lederhosen zitten borduursels, emblemen of insignes die laten zien uit welke regio je van origine komt. Tot slot maakt een effen witte Tiroler blouse of shirt de outfit compleet. Ach so!

  Maar… moeten er da

  Lees meer »
 2. Hoe mondkapje maken?

  Hoe mondkapje maken?

  Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. Deze regel is door de regering gemaakt doordat het in het OV bijna onmogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Door het dragen van een mondkapje wordt de kans van verspreiding van het coronavirus verkleint en dat is het uiteindelijke doel. Wij willen je in dit blog een beschrijving geven hoe jij zelf thuis een mondkapje kunt maken. 

  Wil je graag zelf een mondkapje maken of mondkapje kopen? Bekijk dan ons aanbod. 

  Hoe eigen niet-medische mondkapje maken? 

  De onderstaande stappen om het maken van het mondkapje zijn opgesteld door de Rijksoverheid: 

  1. Was het textiel op 60 graden;
  2. Knip twee stukken textiel uit van 20 bij 27 cm en neem twee ban
  Lees meer »
 3. Wat is Pasen en wanneer wordt het gevierd?

  Wat is Pasen en wanneer wordt het gevierd?

  Pasen is een christelijk feest dat plaatst vindt in de lente, daarnaast is het paasfeest ook nog eens internationaal en wordt het dan ook over de hele wereld gevierd. In Nederland sluiten scholen de deuren voor 2 weken voor de welbekende paasvakantie. Toch is een groot gedeelte in Nederland niet gelovig maar wordt het paasfeest wel groots gevierd met alle bijbehorende tradities. Zo gaan hele families erop uit om verkleed als paashaas eieren te verstoppen en te zoeken en wordt er ruim ontbeten met een paasontbijt en worden er vele versieringen gemaakt. Waar komt Pasen vandaan wat hebben de paashaas en paaseieren er eigenlijk mee te maken? Dat lees je allemaal in dit blog.

  Het paasfeest is het belangrijkste christelijke feest omdat dit de dag is waaruit Jezus is opgestaan uit de dood. De dag voor Pasen staat bekend als Goede Vrijdag. Dit is de dag waarop Jezus overleed doordat hij werd gekruisigd door de Romeinen, dit

  Lees meer »
 4. Halloween inspiratie

  halloween pak kopen

  Een voordeel van de naderende herfst is dat er weer een hele toffe feestdag aankomt: Halloween! In dit blog vertellen we je meer over deze feestdag die de laatste jaren ook in Nederland steeds populairder wordt en voorzien we je van inspiratie voor Halloween kostuums. Zo ben je goed voorbereid om van Halloween 2019 een geweldig feestje te gaan maken.

  Lees meer »
 5. Dit zeg je met jouw dirndl-strik!

  Betekenis achter de dirndl strik

  Vraag je je weleens af waarom sommige vrouwen hun dirndl aan hun linkerzijde strikken en andere aan hun rechterzijde? Dat heeft allemaal te maken met een Duitse traditie. Aan de manier waarop een vrouw haar dirndl-schort strikt kun je zien of zij bezet of vrijgezel is. Weten wat jij zegt met jouw dirndl? Lees dan verder!

  Lees meer »
 6. Beach party met Hawaii kleding en versieringen

  hawaii beach party kleding

  Vier de zomer met een geweldige Hawaii beach party! Zodra de zomer begint krijgen we spontaan zin om lekker samen met vrienden te barbecueën en te genieten van een verfrissend zomers drankje. Om ultiem te genieten van de eerste zonnestralen organiseer je jouw eigen beach party. Benieuwd wat er echt niet mag ontbreken op jouw zomerfeest? 

  Lees meer »
 7. Tiroler Oktoberfest, wat moet ik aan

  oktoberfest tiroler kleding

  Het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. Het feest wordt georganiseerd in Munchen en wordt jaarlijks bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen mensen. Oorspronkelijk is het feest ontstaan door het huwelijk van Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren.

  Lees meer »
 8. Foute party ideeën

  Foute party ideeën

  Heb jij binnenkort een foute party? Dan moet je natuurlijk wel de juiste outfit hebben. Een groot voordeel van een foute party is dat je zo gek verkleed kan gaan als dat je zelf wilt. Je moet wel goed kijken naar het thema van de foute party waar je heen gaat. In dit blog geven wij jou ideeën over jou foute party outfit.

  Lees meer »
 9. Dresscode: De Toppers 2019

  toppers-dresscode

  Het is alweer bijna zo ver, De Toppers 2019, en dit jaar beloofd het nog geweldiger te worden omdat Gerard Joling, René Froger, Jeroen van der Boom en Jan Smit de hele arena om gaan toveren tot een ouderwetse knalfuif. Heb je een ticket weten te bemachtigen maar weet je niet wat je aan moet? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dit blog gaat jou de beste inspiratie geven om wat jij aan moet op 31 mei of 1 juni.

  Lees meer »
 10. Halloween ideeën

  happy halloween

  Heb jij ideeën nodig voor je Halloween outfit? Geen probleem! In dit artikel geven je een aantal suggesties voor een gruwel en griezel kostuum wat perfect bij dit themafeest past. Lees snel verder om te kijken hoe jij iedereen de stuipen op het lijf kunt jagen. 

  Lees meer »
Pagina