Riem of bretels bij tiroler broek?

Das ist toll! Het Oktoberfest komt er weer aan (in september / oktober 2023 vinden de meeste feestje plaats) en dat betekent: lederhosen kopen! Omdat de outfit voor het Oktoberfest vaak wordt verward met een simpele Tirol outfit, leggen wij je graag uit hoe het wél moet.

Wat zijn lederhosen?

Gut, het eerste wat je moet doen om in de gepaste kleding op jouw Oktoberfest te komen, is natuurlijk een tioler broek, oftwel lederhosen, aanschaffen. Maar wat zijn lederhosen eigenlijk precies? Zoals het woord zelf al zegt, is een lederhose een leren broek. Deze is traditiegetrouw halflang of kort en meestal bruin of zwart. Op de lederhosen zitten borduursels, emblemen of insignes die laten zien uit welke regio je van origine komt. Tot slot maakt een effen witte Tiroler blouse of shirt de outfit compleet. Ach so!

Maar… moeten er dan bretels of een riem bij?

Gute Frage! Dat kan namelijk allebei. Hoewel je tegenwoordig veel lederhosen ziet met bretels, kun je ook gaan voor net dat beetje extra charme. Want als je het écht goed wilt doen, draag je jouw lederhosen met een traditionele trachtenriem. Deze kun je namelijk perfect combineren met een trachtenvest. Dit is een luxe gilet die vaak van leer of fluweel is gemaakt. Ga jij liever voor de échte Beierse klederdracht? Kies dan voor het trachtenvest van suède in een bruine of bruingrijze kleur. En om het af te maken draag je onder je outfit natuurlijk mooie Tiroler sokken.

Jetzt geht’s los!

Wil jij óók goed voor de dag komen op jouw Oktoberfest en een mooie lederhosen kopen? Check dan eens ons ruime aanbod oktoberfest kleding. Hier kun je niet alleen echte lederhosen kopen. Ook vind je hier een ruim aanbod aan onder meer dirndl jurken, oktoberfest schoenen en tiroler hoeden.

 Lederhosen Riem en Lederhosen Bretels