Dit zeg je met jouw dirndl-strik!

Vraag je je weleens af waarom sommige vrouwen hun dirndl aan hun linkerzijde strikken en andere aan hun rechterzijde? Dat heeft allemaal te maken met een Duitse traditie. De manier waarop een vrouw haar dirndl-schort strikt laat zien of zij bezet of vrijgezel is.

Positie strik

Op geen enkel ander feest is het voor mannen zo duidelijk te zien welke vrouwen bezet zijn en welke vrouwen nog single zijn. Tijdens het Oktoberfest strikken vrouwen het schort van hun dirndl jurk aan hun rechterzijde vast als zij bezet zijn. Is het schort aan de linkerzijde vastgestrikt? Dan is deze vrouw nog vrijgezel.

Dirndl strik betekenis bezet  Dirndl strik betekenis vrijgezel

Een vrouw die haar strik het midden op haar rug draagt geeft hiermee aan dat ze een weduwe is. Heeft ze haar schort aan de voorkant in het midden vastgestrikt? Dan is de dame in kwestie nog maagd.

Bekend met Oktoberfest fenoneem

Op de Nederlandse feesten zijn niet veel mensen op de hoogte van deze traditie en hoef je er dus ook niet echt rekening mee te houden. Maar sta je in Oostenrijk of Duitsland in je gloednieuwe lederhosen, kijk dan eerst eens goed voordat je een move maakt! Voorkom gênante of vervelende situaties en let uiteraard altijd op de signalen van de dame om te bepalen of ze jouw move kan waarderen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er een pull bier over jouw lederhosen gekiept wordt, en bovendien de sfeer voor iedereen leuk houden. Wil je als dame te allen tijde verwarring voorkomen en mijd je de dirndl om die reden liever? In ons aanbod hebben we ook diverse lederhosen voor dames, ook leuk en geheel in stijl!

Was jij al bekend met deze traditie?

Ben jij op zoek naar een passende dirndl strik of andere oktoberfest accessoires? Bekijk onze ruime collectie aan Oktoberfest kleding en vind de outfit die jij nodig hebt. Een dirndl jurk kun je bijvoorbeeld leuk combineren met een tiroler blouse, tiroler vest en tiroler sokken in oktoberfest schoenen. We wensen je alvast heel veel plezier als je dit jaar oktoberfest gaat vieren!