Snelle levertijden
Levering uit voorraad
14 dagen retourrecht
Gratis verzending vanaf € 75,-
Op zoek naar een leuk idee of complete outfit?
Kijk dan hier
073-6134667 info@pwhoofs.nl

Bekijk ook onze andere webwinkels!

Het hele jaar door geopend!

Shop ons volledige assortiment ook in onze winkel in Den Bosch
Koningsdag geopend van 12-17uur

 

Menu

Oeteldonk

Oeteldonk

Wat is er voor de Bosschenaar mooier dan het Oeteldonkse feest dat begint op 11-11 en doorloopt tot carnaval. Deze carnaval zijn wij er weer helemaal klaar voor met de nieuwste Oeteldonk emblemen en Oeteldonkse jassen, kielen, boerenjassen. Na de feestdagen verandert Den Bosch weer in Oeteldonk. In dit dorp zijn alle oeteldonkers gelijk, daarom zien de bewoners er tijdens deze week allemaal hetzelfde uit in een blauwe kiel of boerenjas die voorzien zijn met emblemen van kikkers en versiert is met rode, witte en gele accessoires

Prins Oeteldonk

Al carnaval vierend bestaat deze Oeteldonkse club al sinds 1882. De prins van Oeteldonk heet Prins Amadeiro. Vele dorpen verkiezen elk jaar een nieuwe prins, maar in Oeteldonk blijft de prins jaren het boegbeeld voor de carnaval in Den Bosch. De huidige prins, Amadeiro XXV, vertegenwoordigd Oeteldonk al sinds 2006. De Prins wordt ook wel aangesproken of aangeduid als Hôôgheid. 

Carnavalskleding Oeteldonk

Tijdens de carnaval veranderd Den bosch in een dorp vol Oeteldonkse vlaggen en versieringen. De Oeteldonkers verkleden zich veelal in boerenkiel of een andere gekke outfit. Voor de dames en heren hebben we dan ook elk jaar een mooie aanvulling op de Oeteldonkse kledij. Bij P.W. Hoofs hebben we een grote diversiteit aan kikker emblemen, knuffel kikkers, kikker tasjes, complete hoeden geheel in Oeteldonkse stijl natuurlijk: rood, wit & geel. De complete hoeden zijn voorzien van bijvoorbeeld een masker of een mooi oeteltje. Op veler verzoek hebben we tegenwoordig ook Oeteldonkse shirts voor heren, dames en kinderen.

Oeteldonk kleding bij P.W. Hoofs

Bij P.W.Hoofs vind je een ruim assortiment in de kleuren van Oeteldonk. Niet alleen dassen en kleding maar ook handschoenen, tasjes, sieraden, accessoires en natuurlijk de emblemen! Wij proberen elk jaar weer de gekste en mooiste outfits te creëren, zodat u er op en top uit ziet! U kunt de Oeteldonkse outfits vinden in deze webshop of u kunt langskomen in de winkel zodat we een outfit speciaal voor u kunnen samenstellen. Vind je ons assortiment in de webshop al groot? Wacht maar eens tot u in onze winkel bent, dan waant u zich in een waar Oeteldonkpaleis. In onze winkel in Den Bosch hebben we namelijk een nog veel uitgebreider Oeteldonk assortiment dan op de website.

Oeteldonk symbolen

Oeteldonk staat bol van de tradities. Zo zijn er verschlilende symbolen en kenmerken die centraal staat  voor Oeteldonk. Deze symbolen en kenmerken zijn vaak volop aanwezig en zichtbaar tijdens de Carnaval in Oeteldonk.  Een van de bekende symbolen is toch wel de bol in de Oeteldonkse kleuren, rood wit en geel. In onze webshop en winkel vind je verschillende kledingstukken en accessoires in deze kleuren. Zo ook de Oeteldonkse dassen die tijdens carnaval en 11-11 niet te missen zijn in het straatbeeld. 

Ook het wapen en Knillis zijn symbolen van Oeteldonk. De kikker, ook wel de kikvors genaamd, is een symbool dat ook veel voorkomt in Oeteldonk. Neem bijvoorbeeld de Oeteldonk emblemen. Op deze emblemen staat vaak een kikker. Sinds 1997 wordt het thema uitgebeeld op het embleem van dat jaar. In 2017 is dat 'daor zit meziek in'.