Boerenkiel

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Boerenkiel lichtblauw 100% katoen
  Boerenkiel lichtblauw 100% katoen
  € 15,99
 2. Boerenkiel donkerblauw 100% katoen
  Boerenkiel donkerblauw 100% katoen
  € 15,99
 3. Boerenjas lichtblauw 100% katoen
  Boerenjas lichtblauw 100% katoen
  € 25,99
 4. Boerenjas donkerblauw 100% katoen
  Boerenjas donkerblauw 100% katoen
  € 25,99
 5. Boerenjasje Kind Gepimpt klein
  Boerenjasje Kind Gepimpt
  € 34,99
 6. Boerenkiel voor 0-6 jaar, gepimpt klein
  Boerenkiel voor 0-6 jaar, gepimpt
  € 29,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Boerenkiel

De echte Oeteldonkse boerenkielen vind je bij PW Hoofs. Bij ons haal je de enige echte stevige boerenkielen en boerenjassen van goede kwaliteit. Naast de standaard blauwe boerenkiel, kan je bij ons ook terecht voor de antiek grijs gestreepte en een blauw/grijze variant. Ook boerenjassen hebben wij in onze collectie. Je herkent de echte Oeteldonk boerenkielen en boerenjassen aan het kikkerlabel. 

Kielen tijdens carnaval

Traditioneel wordt de kiel al sinds het begin van de feestviering Oeteldonk in 1882 door alle Oeteldonkers gedragen. Sinds de 19e eeuw verandert 's-Hertogenbosch ieder jaar in Oeteldonk, een dorp waar iedere Oeteldonker een boer of 'durske' is. Er zijn tijdens deze periode geen rangen of standen. Iedereen is gelijk. Vandaar dat alle Oeteldonkers te zien zijn in een tradiotionele boerenkiel. Natuurlijk willen we onszelf wel wat onderscheiden en streven veel Oeteldonkers ernaar de mooist versierde kiel te hebben. Deze boerenkiel wordt vaak versierd met kikkers, emblemen en andere versieringen in de kleuren van de Oeteldonkse vlag, de kleuren rood-wit-geel.

Boerenkiel Hoofs

Boerenjassen pimpen

Bij PW Hoofs vind je de leukste kikkerknuffels en Oeteldonk emblemen en strassapplicaties om je boerenjas of boerenkiel mee te pimpen. Ieder jaar verkopen ook wij weer de jaaremblemen van de Oeteldonkse club. Met dit embleem kun je met jouw boerenkiel of boerenjas laten zien waar je carnaval hebt gevierd. Ook de speciale 11e van de 11e emblemen vind je bij ons. Je Oeteldonkse trots kun je laten zien door je boerenkiel zo mooi en creatief mogelijk te pimpen. Vele Oeteldonkers dragen al jaren met carnaval dezelfde boerenkiel. Hierop verzamelen zij allerlei emblemen die ze over de jaren heen hebben verzameld. Op die manier heb je voor jezelf ook een mooi aandenken waar en wanneer je carnaval gevierd hebt.

Boerenkiel voor jong en oud

PW Hoofs verkoopt boerenkielen en boerenjassen voor jong en oud. Onze Oeteldonk boerenkielen vind je al vanaf maat 0! Zelfs de allerkleinsten kunnen carnaval vieren in een kiel of boerenjas van PW Hoofs. In ons assortiment hebben we ook een kiel voor een vrouw of man. Naast de traditionele blauwe boerenkielen hebben we ook grijze gestreepte variant met een antieke uitstraling. Weet je niet zeker welke maat kiel of boerenjas je nodig hebt? De Oeteldonkse boerenkielen en boerenjassen vallen groot uit, dus een maat kleiner dan je normaal hebt zou al goed passen. Laat je adviseren in onze carnavalswinkel door een van onze medewerkers. We helpen je graag!

 • De grootste & goedkoopste

  3000m2 feestplezier

 • Snelle levering

  Ma.-vr. voor 14:00 uur besteld is vandaag verzonden 

 • Gratis verzending

  Vanaf €70,-  

 • 3 Fysieke winkels

  Fournituren, Stoffen & Feest

Maandag: 12:30 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: Gesloten