Snelle levertijden
Levering uit voorraad
14 dagen retourrecht
Gratis verzending vanaf € 75,-
Op zoek naar een leuk idee of complete outfit?
Kijk dan hier
073-6134667 info@pwhoofs.nl

Bekijk ook onze andere webwinkels!

NU blijvend verlaagde verzendkosten! €4,99
Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis*
*Lees hier meer over de bezorging.

Shop ons volledige assortiment ook in onze winkel in Den Bosch

Menu

Heren feestkleding

Feestkleding heren

Eén van de specialiteiten van P.W. Hoofs is voor heren! Wij van P.W. Hoofs feestwinkel hebben een enorm uitgebreid assortiment aan carnavalskleding voor heren. Op deze pagina vindt u de verschillende thema’s waarin we carnavalskleding voor heren aanbieden, gericht op juist dit mooie feest. Onze carnavalskleding voor heren is leuk, origineel en altijd scherp geprijsd! Alles wat we op de website aanbieden hebben we op voorraad, wat betekent dat als u voor 17.00 besteld u het vaak de volgende dag al in huis heeft. Wilt u toch graag de outfit even aan hebben gehad voordat u deze aanschaft? Geen probleem, dan kunt u een bezoek brengen aan onze winkel in de Vughterstraat te ’s-Hertogenbosch: een waar paradijs voor iedereen die van een goed carnavalsfeest houdt! Heeft u nog verdere vragen over de carnavalskleding voor heren die we aanbieden dan kunt u contact opnemen met ons.

Carnaval is één van de periodes waarin mannen het heel erg leuk vinden om zich te verkleden en P.W. Hoofs heeft de juiste carnavalskleding voor iedere man.

Carnaval: de oorsprong

Van oudsher een feest voor aanhanger van het katholieke geloof, wordt carnaval nu ook door heel veel anderen gevierd. Het vindt nog wel voornamelijk plaats in gebieden waar veel katholieke mensen vandaan komen, maar er komen allemaal verschillende mensen op af. Het grote publiek heeft het feest lang geleden ontdekt en met open armen ontvangen. Het traditionele feest was bedoeld als een inleiding van een periode van vasten die veertig dagen duurt. Deze vastperiode wordt echter niet door erg veel huidige carnavalliefhebbers aangehouden.

Traditionele carnavalskleding

Er zijn eigenlijk twee soorten carnaval binnen Nederland, het Bourgondische en Rijnlandse carnaval. Het Bourgondische carnaval is vooral terug te vinden in Noord-Brabant, het Land van Maas en Waal en Gelderland. De kleding die bij dit carnaval gedragen wordt is voornamelijk oude kleding, zakdoeken, gordijnen en blauwe kielen. Kielen werden vroeger door werklui en boeren gedrag, dit zijn een soort werkjassen die je over je hoofd aan moet trekken. Deze traditionele carnavalskleding wordt door het grote publiek niet vaak aangetrokken, maar is nog wel terug te vinden bij carnavalsgangers in Noord-Brabant.

De andere soort carnaval, het Rijnlandse carnaval, is vooral terug te vinden in Limburg en het oosten van Noord-Brabant. Ook Rijnlands carnaval heeft traditionele kleding die tijdens carnaval wordt gedragen, maar deze is anders dan de carnavalskleding van Bourgondisch carnaval. Bij het Rijnlandse carnaval worden uitgebreide kostuums zelf gemaakt of gekocht. Dit klinkt u zeker bekend in de oren, want dit is inderdaad de carnavalskleding die geadopteerd is door het grote publiek en tegenwoordig ook het meest voorkomt.

Carnavalskleding voor heren

Over het algemeen staan heren er iets minder vaak om te springen om zich te verkleden dan vrouwen, maar bij carnaval is dit zeker niet het geval! In deze feestperiode is qua carnavalskleding voor heren niets te gek en hiermee doen de mannen zeker niet onder aan de vrouwen! Om deze reden hebben we ook zo’n groot en uitgebreid assortiment aan carnavalskleding voor heren. Het maakt niet uit wat uw stijl kleding ook is, we hebben zoveel dat iedereen iets vindt bij ons. Hierboven is alle kleding onder verdeeld in thema’s, zodat u op een overzichtelijke wijze in ons assortiment aan carnavalskleding voor heren kunt zoeken naar uw perfecte carnavalsoutfit! U kunt er ook vanuit gaan dat ons assortiment aan carnavalskleding voor heren van goede kwaliteit is, wij willen u namelijk een zo zorgeloos mogelijke carnaval  bezorgen. De keuze aan thema's is bij P.W. Hoofs is zo groot dat er altijd wel iets tussen zit voor u. Ook buiten het carnavalsseizoen om is er genoeg feestkleding. Heeft u een themafeestje? Of zoekt u een halloween outfit? Alles is mogelijk. 

Kortom, zoekt u een feestelijke outfit om met carnaval in het middelpunt van de aandacht te staan? Dan bent u aan het juiste adres bij P.W. Hoofs. Ook aan feest accessoires is er geen gebrek. Met ons enorme aanbod aan carnavalskleding voor heren weet u zeker dat u hier slaagt en met een mooie carnavalsoutfit wegloopt.