tips oktoberfest nederland 2023

Oktoberfest 2023 Nederland

We zitten nog vol in de zomer, maar over een paar maanden mogen we weer helemaal los op de Oktoberfeesten! En daarvoor hoef je zeker niet de grens over, ook in eigen land zijn er genoeg Oktoberfeesten te vieren. Dat wordt weer heerlijk hossen en bier drinken in je lederhosen of dirndl op foute, Duitse muziek. Om alvast warm te lopen sommen wij een paar toffe Oktoberfeesten in ons land voor je op. 

Oktoberfest 2023 vieren in Sittard

 • Datum: 13 t/m 18 oktober 2023
 • Locatie: Oude Schootsvelden

Het Oktoberfest in Sittard stond zelfs in de top 10 van beste Oktoberfeesten ter wereld, en dat in ons eigen kikkerlandje! Als zelfs de Duitsers ervoor over de grens komen, moet het toch wel een bijzonder feestje zijn. Het feest is in Sittard dan ook groots opgezet, er zijn meerdere tenten en biergarten en zelfs een grote parade en een kermis. Er zijn ontzettend veel artiesten uit binnen- en buitenland. Wat de sfeer compleet maakt is dat werkelijk iedereen in lederhosen en dirndls loopt, en dat hoort natuurlijk ook zo.

Oktoberfest Den Bosch

 • Datum: 20 en 21 oktober 2023
 • Locatie: Parade naast de Sint-Janskathedraal

Ook in Brabant weten ze hoe je een goed Oktoberfeest kunt vieren, namelijk in een luxe aangeklede tent op de Parade in Den Bosch (waar ook onze feestwinkel gevestigd is!). Hier kun je bier drinken, Duits eten en feesten op gezellige foute schlager muziek van o.a. Duitse artiesten. Rondom de feesttent vind je diverse horeca, dus mocht je nog niet naar huis willen na het feest, dan duik je gewoon de dichtstbijzijnde Bossche kroeg in. Mocht je dit feest willen bezoeken en nog geen oktoberfest kleding in huis hebben, kom dan van tevoren nog even langs in onze winkel aan de Vughterstraat om je outfit te scoren!

oktoberfest 2023

Het Foute Oktoberfest Nijmegen - editie 2023

 • Datum: 7 oktober 2023
 • Locatie: Goffertpark

In Nijmegen geven ze een eigen, foute, draai aan het Oktoberfeest. In de grote tent kunnen maar liefst 15.000 mensen. De muziek is een mix van Duitse schlagers en carnavalsmuziek, denk aan artiesten zoals de Snollebollekes, Vieze Jack en de Gebroeders Ko. Helemaal niks mis mee! Uiteraard is er voldoende bier en Duitse versnaperingen. Net even een tikje minder traditioneel, maar zeker niet minder gezellig!

Die Heise Bierfesten Someren

 • Datum: 25, 26, 27 augustus 2023
 • Locatie: Kerkendijk

Someren transformeert gedurende 3 dagen tot een echt Duits dorp waar je helemaal in sfeer kan eten, drinken en feesten. Op het grote feestterrein vind je Duitse gerechten, biergarten en uiteraard veel foute Duitse muziek. Het bijzondere aan Someren is dat de laatste dag, zondag, een echte dag voor familie is. Er is voor de kleintjes dan een grote speeltuin en er zijn diverse kinderactiviteiten. Superleuk dus om met het hele gezin op pad te gaan! 

Oktoberfest Emmen 

 • Datum: 21 oktober 2023
 • Locatie: De Grote Rietplas

De organisatoren van Oktoberfest Emmen zetten een grote tent op aan de Grote Rietplas, waar feestvierders kunnen plaatsnemen aan grote biertafels of een dansje kunnen wagen op de dansvloer. Hoewel de line-up nog bekend wordt gemaakt, belooft de organisatie in ieder geval alvast dat er diverse artiesten, van schlagerzangers tot aan een oktoberfest-DJ, langskomen om de tent op z’n kop te zetten. Op het voorterrein zijn allerlei Duitse lekkernijen (bratwurst, varkenspootjes én uiteraard pullen bier) verkrijgbaar. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geweldige dag van te maken!

sfeer op oktoberfest nederland

Oktoberfestival Breda

 • Datum: 7 oktober 2023
 • Locatie: Breepark

Ook in Breda kun je je hart ophalen als je van veel bier, dirndls en bratwursten houdt! Het feest in Breda is groots opgezet met veel artiesten en entertainment. Wil jij iets bijzonders regelen voor je collega’s, klanten, familie of vriendengroep? Dan kun je in Breda een echte ‘sky box tisch’ huren. Je hebt dan een eigen tafel voor 8 personen incl. bediening op het VIP deck met onbeperkt eten en drinken en natuurlijk het beste uitzicht op het podium. Toll! 

Wat doe je aan als je een Oktoberfest in Nederland bezoekt?

Feesten genoeg om uit te kiezen, of je gaat gewoon naar een paar feesten! En dan doe je natuurlijk helemaal in stijl. Voor de mannen is dit uiteraard een lederhose met Tiroler blouse en bijbehorend vest, oktoberfest schoenen, lange Tiroler sokken en een Tiroler hoed. De vrouwen dragen een mooie dirndl met oktoberfest accessoires. Er is veel keus in lederhosen, je kunt kiezen voor een lederhose met riem of met de bekende H-bretels. Veel gedragen kleuren zijn bruin, grijs en groen, alle lederhosen zijn gedetailleerd afgewerkt met borduursels en vaak gewaxt voor een authentieke look. Ook in dirndls is veel keuze in kleur, stijl en prijscategorieën. Vaak is de dirndl voorzien van een romantische, kanten schort en aan de voorzijde zit het bekende dirndl strik. Hou je niet zo van jurkjes, dan zijn er ook dames lederhosen verkrijgbaar. 

Oktoberfest vieren Nederland 2023

Snel een tiroler outfit regelen

Kortom, opties genoeg om een Oktoberfest outfit samen te stellen waar jij je comfortabel in voelt. Ga je een van de Oktoberfesten in Nederland bezoeken? Bekijk dan ons overzicht met oktoberfest kleding en bestel gemakkelijk vanuit je luie stoel een outfit, zodat je straks in stijl kunt opgaan in het feestgedruis. We wensen je alvast veel plezier!