Koningsdag outfit voor festival nodig? Inspiratie en tips!

Koningsdag: een dag vol oranje, gezelligheid & leuke outfits!

Op 27 april kleurt Nederland weer oranje en viert het de verjaardag van koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag. Deze nationale feestdag is een van de grootste en meest feestelijke evenementen in Nederland. Vroeger werd deze nationale feestdag vooral gevierd met activiteiten als koekhappen en rondstruinen op vrijmarkten. Maar tegenwoordig zijn de Koningsdag festivals niet meer weg te denken. Heb jij zelf al een leuk festival op de planning staan? Dan is het zaak om leuke Koningsdag kleding te scoren, zodat je helemaal kunt opgaan in het oranje feestgedruis! In dit blog gaan we je hierbij helpen door je Koningsdag outfit inspiratie te bieden!

First things first: Koningsnacht

Laten we bij het begin beginnen, en dat is Koningsnacht, de nacht voor Koningsdag. Veel mensen gaan dan in de avond naar een festival of biertjes drinken in de kroeg. De traditie van Koningsnacht is ontstaan als een manier om de feestvreugde te verlengen en mensen alvast in de feeststemming te brengen voor Koningsdag. Veel bars en clubs zijn dan ook langer geopend dan normaal, wat betekent dat mensen tot in de vroege uurtjes kunnen feesten. 

koningsdag outfit festival

Maar wat doe ik dan aan tijdens Koningsnacht?

Omdat Koningsnacht in tegenstelling tot Koningsdag vaak binnen wordt gevierd hoef je niet al te warme kleren aan te trekken. Je kan een leuk Koningsdag shirt met patroon aantrekken op een simpele spijkerbroek. Of trek gewoon een standaard outfit aan, en versier deze vervolgens met oranje accessoires. Dit kan al door een oranje riempje of een oranje strik. Een Koningsdag jurkje is ook een ideaal kledingstuk om in stijl Koningsnacht of dag te gaan vieren. Hiermee kun je door slechts één kledingstuk uit te zoeken, meteen een goede basis voor je oranje outfit leggen. Tip: zorg wel voor een warme panty, een dikke jas (ga bijvoorbeeld voor een vrolijk gekleurde bontjas) of een lekker paar kousen om te voorkomen dat je het koud krijgt. 

Ga je naar een bar of club? Dan biedt neon kleding in oranje neon kleur, ook een mooie uitkomst. Dit geeft een gaaf effect als de bar of club gebruik maakt van blacklight verlichting; je oranje neon items lichten dan als het ware op!

items Koningsdag outfit

Koningsdag festival outfit 

Het wordt steeds populairder om de verjaardag van de koning te vieren op een festival. Dit zijn vaak grote evenementen met optredens van bekende artiesten, dj’s en bands. Veel festivals hebben verschillende podia waarop diverse genres muziek worden gespeeld, zoals pop, dance, hip-hop en meer.

 

Enkele bekende Koningsdag festivals zijn bijvoorbeeld Kingsland, dat op verschillende locaties in Nederland wordt gehouden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Naast deze grote festivals zijn er ook tal van kleinere festivals die in steden en ook dorpen worden georganiseerd. 

Koningsdag festival outfits inspiratie

Als je van plan bent om een Koningsdag festival te bezoeken, is het leuk om een outfit te dragen die past bij de feestelijke sfeer. Let wel op want Koningsdag valt in April en “April doet wat hij wil”. Hou dus goed van te voren in de gaten wat het weer doet. Voor de koudere Koningsdagen kan je kiezen voor Koningsdag kleding als een oranje colbert met een truitje eronder. Of trek een leuk rokje aan met warme kniekousen. Als het zonnetje schijnt kun je een oranje shirtje aantrekken. Of denk aan een catchy zonnebrilletje wat het altijd goed doet op een festival.

outfit voor Koningsdag festival

Tips en ideeën: 

  • Combineer oranje met rood, wit en blauw: Naast oranje, zijn de kleuren rood, wit en blauw ook belangrijk op Koningsdag, omdat deze kleuren de Nederlandse vlag vertegenwoordigen. Je kunt dus ook kiezen voor een colbert of jurkje in deze kleuren.
  • Ga voor comfort: Op Koningsdag kan het erg druk zijn, dus het is belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Denk aan sneakers of platte schoenen en kleding die lekker zit en genoeg warmte biedt.
  • Kies voor een eenheid als je met een groep gaat: Het kan leuk zijn om met de hele groep waarmee je gaat feestvieren, dezelfde oranje outfit te scoren, of in ieder geval allemaal eenzelfde accessoire toe te voegen aan jullie outfit, denk aan een oranje strikje, of dezelfde bril of sjaal. Zo creëer je eenheid en versterk je het groepsgevoel, en zien buitenstaanders ook “deze feestvierders horen bij elkaar”.
  • Draag accesoires: Veel festivals geven een extra thema aan het festival. Denk aan: proud to be fout of orange with a touch of gold. Deze thema’s zijn soms niet gemakkelijk te combineren met oranje kleren maar met leuke festival items kun je je outfit goed stylen voor het thema!

Onthoud dat het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in je outfit, zodat je optimaal kunt genieten van het festival. Geniet van Koningsdag!

Koningsdag outfit banner