Sinterklaas 2023 - Sint en pieten pakken bij Hoofs

Het mooiste (kinder)feest van het jaar komt er weer aan: Sinterklaas! Helaas dit jaar anders dan dat we gewend zijn, dit komt namelijk door het virus wat er momenteel heerst. Hierdoor zal de intocht van Sinterklaas gehouden worden op een geheime locatie. Het publiek is hier niet welkom om de verspreiding van het virus te voorkomen. "Wij stellen alles in het werk om Sinterklaas zoals altijd een warm welkom te geven in Nederland, maar wel op een manier die verantwoord is", meldt de NTR." De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp vanaf 12:00 uur. De centrale presentatie wordt verzorgd door de presentatrice van 'Het Sinterklaasjournaal', Dieuwertje Blok. Ze wordt bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van 'Het Sinterklaasjournaal', Jeroen Kramer.

Wilt u het Sinterklaasfeest 2020 toch door laten gaan? Dan wordt van jou verwacht dat je dit thuis viert, niet getreurd want Hoofs gaat jouw Sinterklaas 2020 tot een groot succes brengen. Ons assortiment is namelijk zo breed dat je alles op gebied van sinterklaas kleding bij ons kunt kopen.

Pietenpak Kind

Is jouw kind ook helemaal fan van de goedheiligman en zijn pieten? Helemaal niet gek, want pieten zijn stoer én sportief omdat ze in razend tempo pakjes bezorgen. Verder zijn ze natuurlijk ontzettend vriendelijk. Een beter rolmodel kun je dus niet hebben. Laat je kind helemaal opgaan in het sinterklaasfeest door een pietenpak voor hem of haar te kopen. Wat is er voor een kind nu leuker dan in je eigen pietenpak je schoen zetten, de optocht bezoeken, het pietendiploma halen of het sinterklaasfeest op school vieren? Om het sinterklaasfeest voor je kind dit jaar helemaal af te maken, kun je daarom nu bij Hoofs terecht om een pietenpak voor kinderen te kopen. Ook hebben we in ons assortiment toffe Sinterklaas accessoires en Sinterklaas decoratie om te combineren met een pietenpak kind, zoals een pieten pruik of een echte baretspeld.

Pieten pak

Als je een ouder bent van een jong pietje, dan kun je zelf toch niet achter blijven? Verzeker je van een mooi pietenpak zodat je het feest samen met je familie in stijl kunt vieren. Wil je voor deze Sinterklaas een mooi pieten pak kopen? Wij hebben een ruim assortiment pietenpakken voor volwassenen. Een groot gedeelte van onze pakken zijn unisex, maar we hebben ook speciale pietenpakken voor dames en heren. Pieten pakken zijn prachtig vanwege hun mooie kleuren en schitterende stoffen. Bovendien kun je je pieten outfit gemakkelijk afmaken door enkele accessoires toe te voegen, zoals pieten oorbellen, een pietenkraag of een strooizak voor pepernoten.

Sinterklaas kleding en de mijter

Sinterklaas kleding lijkt op die van een bisschop. Dit is zo omdat bisschop en beschermheilige van kinderen Nicolaas van Myra de inspiratiebron is geweest achter de goedheiligman. Hét symbool van de Sint is toch wel de mijter. Een typische Sint mijter is rood, met daarop gouden banden en glinsterende stenen. De Sint maakt dankzij zijn mijter een statige indruk, wat past bij zijn status van goedheiligman. Op dagen dat de Sint druk is, zien we hem ook weleens zijn werkmijter dragen. Bij Hoofs beschikken we over een ruim assortiment Sinterklaas mijters. We hebben prachtige exemplaren gemaakt van fluweel. Daarnaast bieden we mijters van poly fluweel aan tegen een (fluweel)zacht prijsje. Ben je op zoek naar eenzelfde Sinterklaas mijter en Sinterklaas baard als die de TV Sint draagt? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

Neem een kijkje in onze webshop bij de Sinterklaas kostuums en pietenpakken zodat je klaar bent om er dit jaar een geweldig sinterklaasfeest van te maken.  

Video: Sinterklaas intocht 2022

Bekijk hieronder de intocht van Sinterklaas uit 2022.