Disco kleding

In mei is het weer tijd voor de Toppers in Concert. Het thema van dit jaar is Royal night of disco. Tijdens dit evenement kunt u dus uw disco kleding uit de kast halen. 

Met name in de jaren 70 is disco populair geworden. Disco is een muziekgenre dat is afgeleid van discotheek. In de jaren 60 begon dit soort muziek z'n opmars te maken en in de jaren 70 werd disco ook echt verwerkt in nummers. In 1973 zijn de eerste echte disconummers uitgekomen. Toen ook nog eens de film 'Saturday night fever' uit kwam stond het discotijdperk vast. 

De disco kleding was vaak speciaal gemaakt om in de disco te dragen en niet als dagelijkse kleding. In een discotheek moest juist speciale kleding gedragen worden om zo helemaal bij het disco genre te passen. 

Een van de kenmerken van disco kleding is de wijde pijpen aan een broek. Deze broeken waren zowel onder mannen als vrouwen populair. Ook plateauzolen zijn een typisch kenmerk van het discotijdperk. 

De accessoires tijdens het discotijdperk waren erg aanwezig, grote zonnebrillen en veel bling bling. 

Bij P.W. Hoofs hebben we veel disco kleding in ons assortiment. Van dames kleding tot heren kleding en pruiken en schoenen. Bij ons koopt u een complete royal night of disco outfit. Bekijk hier al onze disco kleding.